وقتی در غذا از سیر استفاده می کنیم با اینکه سیر خواص متعدد برای سلامتی ما دارد ولی به همین دلیل بوی طولانی مدت سیر ، معمولا ترجیح میدهیم از سیر خیلی کم استفاده کنیم . در این مطلب به تکنیکهایی برای از بین بردن بوی سیر اشاره کرده ایم .
آموزش طرز تهیه مسقطی شیرازی و اصول تهیه مسقطی لاری خوشمزه
علت نامگذاری این وبسایت ، گرمای فوق العاده شدید تابستون 1392 بود و همون زمان این وبلاگ ایجاد شد. تابستون امسالم شدید داغ بود ، با پایان مرداد ماه گرم تابستون کم کم داریم به پاییز نزدیک میشیم ، امروز تصمیم گرفتم آموزش مسقطی شیرازی رو در این سایت قرار بدم هر چند یکمی دیره
طرز تهیه مسقطی شیرازی
مسقطی یک دسر خوشمزه است که به عنوان شیرینی هم مصرف می شود. مسقطی معروف ترین سوغاتی شهر لارستان استان فارس است و به همین دلیل با نام های مسقطی شیرازی و مسقطی لاری نیز شناخته می شود. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۶ نفر مسقطی تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه مسقطی در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم مسقطی
شکر ۳۰۰ گرم
نشاسته ۱۵۰ گرم
کره ۱۲۵ گرم
گلاب ½ لیوان
آب سرد ۴ لیوان
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
زعفران به میزان لازم
خلال پسته به میزان لازم
خلال بادام به میزان لازم
دستور طرز تهیه
ابتدا باید نشاسته را با آب سرد مخلوط کنیم تا نشاسته کاملا در آب حل شود. بهتر است در انتها مخلوط آب و نشاسته را از صافی عبور دهیم تا کاملا صاف و یکدست شود. حالا مخلوط آب و نشاسته را در یک قابلمه می ریزیم.
در اینجا طرز تهیه انواع سس رو برای بازدیدکنندگان محترم تابستون داغ آماده کردم
امیدوارم به درد دوستان بخوره.
سس کنگر فرنگی و اسفناج
• زمان تهیه: 15 دقیقه
• زمان پخت: 30 دقیقه
مواد لازم
• 4 حبه سیر با پوست
• 1 پیمانه اسفناج خرد شده
• 1 پیمانه كنگر فرنگی
• 1 پیمانه سس آلفردو
• 1 پیمانه پنیر موتزارلا خرد شده
• 1/3 پیمانه پنیر پارمسان رنده شده
• ½ پیمانه پنیر خامه اي
طرز تهیه
1. برای تهیه سس کنگر فرنگی و اسفناج، ابتدا فر را روی دمای 350 درجه فارنهايت (175 درجه سانتيگراد) تنظیم کنید. سیر با پوست را در یک ظرف پخت کوچک بريزيد.
2. به مدت 20 تا 30 دقیقه حرارت دهيد تا زمانی که نرم شود، سپس از روي حرارت برداريد.
3. وقتي به اندازه كافي خنك شد، پوست سیر را جدا كنيد و آن را بكوبيد.
4. در یک ظرف مخصوص فر، سیر، اسفناج، مغز کنگر فرنگی، سس آلفردو، پنیر موتزارلا، پنیر پارمسان و پنیر خامه ای را با هم مخلوط كنيد.
5. مخلوط آماده شده را در فر، به مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که پنیرها آب و طلايي رنگ شوند، قرار دهيد.
6. سس کنگر فرنگی و اسفناج را از فر خارج کنید.
سس پیتزا
• زمان تهیه: 40 دقیقه
مواد لازم
• 200 گرم رب گوجه فرنگی
• 1 لیوان آب ولرم
• 3 قاشق سوپخوری پنیر پارمسان
• 1 قاشق چایخوری پودر سیر
• 3/4 قاشق چایخوری پودر پیاز
• ¼ قاشق چایخوری پونه کوهی
• ¼ قاشق چایخوری مرزنجوش (اختیاری)
• ¼ قاشق چایخوری ریحان
• ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
• 1/8 قاشق چایخوری فلفل قرمز
• 2 قاشق سوپخوری عسل
• نمک
طرز تهیه
1. برای تهیه سس پیتزا، در یک کاسه، رب گوجه فرنگی، آب، پودر سیر، پودر پیاز، پنیر پارمزان، پونه، (مرزنجوش)، ریحان، عسل، فلفل قرمز و فلفل سیاه و نمک را با هم خوب مخلوط کنید.
2. این مخلوط را به مدت 30 دقیقه کنار بگذارید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند و سس آماده شود.
3. سپس سس پیتزا را بر روی خمیر پیتزا بمالید و پیتزا را به دلخواه خود آماده کنید.
سس تاکو
• زمان تهیه: 5 دقیقه
• زمان پخت: 20 دقیقه
مواد لازم
• 250 گرم کچاپ یا سس گوجه فرنگی
• 1/3 پیمانه آب
• 1/4 قاشق چایخوری پودر چیلی
• 1.5 قاشق چایخوری زیره سبز
• 1.5 قاشق چایخوری پیاز ریز شده یا پودر پیاز
• نصف قاشق چایخوری پودر سیر
• نصف قاشق چایخوری نمک
• ¼ قاشق چایخوری فلفل پاپریکا
• ¼ قاشق چایخوری شکر
• ¼ قاشق چایخوری فلفل قرمز
طرز تهیه
1. برای تهیه سس تاکو، در یک قابلمه کوچک، تمام مواد (کچاپ، آب، زیره سبز، پودر چیلی، پودر سیر و پیاز، نمک، شکر، فلفل قرمز و پاپریکا) را با هم مخلوط کنید.
2. روی حرارت کم، مواد را هم برنید و بگذارید به مدت 20 دقیقه، بجوش آید.
3. اجازه دهید تا سس تاکو سرد شود و سپس آن را در پخچال نگه داری کنید.
سس ورچسترشایر
• زمان تهیه: 2 دقیقه
• زمان پخت: 10 دقیقه
مواد لازم
• نصف پیمانه سرکه سیب
• 2 قاشق سوپخوری
• سس سویا
• 2 قاشق سوپخوری آب
• ¼ قاشق چایخوری پودر خردل
• 1 قاشق سوپخوری شکر قهوه ای
• ¼ قاشق چایخوری زنجبیل
• ¼ قاشق چایخوری پودر پیاز
• ¼ قاشق چایخوری پودر سیر
• 1/8 قاشق چایخوری دارچین
• 1/8 قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه
1. برای تهیه سس ورچسترشایر، همه مواد را در یک قابلمه کوچک با هم مخلوط کنید.
2. بر روی حرارت هم بزنید و به مدت 1 دقیقه اجازه دهید تا آب بجوش آید. سپس بگذارید تا خنک شود.
3. سس ورچسترشایر را در یخچال نگهداری کنید.
سس رِنج
• زمان تهیه: 5 دقیقه
مواد لازم
• 1 پپمانه سس مایونز
• نصف پیمانه خامه ترش
• نصف قاشق چایخوری پودر گل سرخ یا سوسن
• نصف قاشق چایخوری جعفری خشک
• نصف قاشق چایخوری شوید خشک
• ¼ قاشق چایخوری پودر سیر
• ¼ قاشق چایخوری پودر پیاز
• 1/8 قاشق چایخوری نمک
• 1/8 قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه
1. برای تهیه سس رِنج، سس مایونز، خمیر ترش، شوید، جعفری، پودر گل سرخ، پودر سیر و پیاز، نمک و فلفل را خوب با هم مخلوط کنید.
2. روی آن را بپوشانید و در یخچال به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا برای سرو آماده شود.
سس شکلاتی
• زمان تهیه: 5 دقیقه
• زمان پخت: 5 دقیقه
مواد لازم
• یک و نیم پیمانه آب
• 1.5 پیمانه شکر سفید
• 1 پیمانه پودر کاکائو
• 1 قاشق چایخوری وانیل
• نمک
طرز تهیه
1. برای تهیه سس شكلاتي، ابتدا آب، شکر، پودر کاکائو، و نمک را با هم در یک تابه روی حرارت کم مخلوط كنيد. به طور مداوم آن را هم بزنيد تا زمانی که مخلوط غلیظ شود و شروع به جوش كند.
2. آن را از روي حرارت برداريد و وانیل را به سس شكلاتي اضافه کنید و هم بزنيد.
3. سس را در ظرف مناسبی بريزيد و در يخچال قرار دهيد تا هر زمان كه خواستيد از آن استفاده كنيد.
سس پرتقال
• زمان تهیه: 15 دقیقه
مواد لازم
• 1 پیمانه شکر سفید
• نصف پیمانه کره
• نصف پیمانه آرد ذرت
• نصف پیمانه آب پرتقال
طرز تهیه
1. برای تهیه سس پرتقال، ابتدا شکر، کره، نشاسته ذرت و آب پرتقال را در یک قابلمه متوسط روی حرارت متوسط با هم مخلوط کنید تا به جوش آید.
2. حرارت را کم کنید و در این حالت بگذارید تا به مدت 5 دقیقه باقی بماند.
3. می توانید سس پرتقال را بر روی انواع کرپ و یا با غذاهایی مانند مرغ استفاده کنید.
برنج | 4 پیمانه |
نخود فرنگی | 300 گرم |
شوید خرد شده | 300 گرم |
روغن مایع | 2 قاشق سوپخوری |
کره یا روغن | 5/1 قاشق سوپخوری |
زعفران آبکرده | 1 قاشق سوپخوری |
نمک | به میزان لازم |
مراحل تهیه شوید پلو با نخود فرنگی:
شوید پلو با نخود فرنگی بسیار طعم دلچسبی دارد و امتحان آن به جای شوید پلو خالی از لطف نیست.برنج را از شب قبل با نمک و آب داغ خیس کنید در قابلمه ای متناسب با مقدار نخود فرنگی آب بجوش آورده و نخود فرنگی را به آن بیفزائید 5 دقیقه که جوشید در آبکش ریخته و فوراً در ظرفی از آب و یخ قرار دهید تا رنگ و خواص آن حفظ شود.
سپس برنج را آبکش کنید و درست قبل از آبکش نخودفرنگی را اضافه کنید. در قابلمه 2 قاشق سوپخوری روغن بریزید مقداری از برنج ونخود فرنگی را ته قابلمه ریخته و روی آن شوید بریزید و مجدداً این کار را تکرار کنید. تا لایه آخر برنج سفید روی همه مواد را بپوشانید. برنج را دم بیندازید و قبل از سرو کره یا روغن را داغ کرده روی برنج بدهید.
مقداری از برنج سفید را با زعفران آب کرده مخلوط کنید، مابقی برنج را بکشید و با برنج زعفرانی تزئین کنید. این پلو با مرغ سرو می شود.
منبع تکناز.
از آن جایی که دو سوم افراد جامعه به چاقی دچار هستند، سرخ کردن غذا باعث میشود این چاقی تشدید شده و غذاها از سمت سالم بودن به سمت ناسالم بودن برود.
در ادامه با 5 روش عالی غذاهای تان را سالم تر سرخ کنید.
_ در صورتی که نیاز به سرخ کردن غذا است توصیه می کنیم از روغن کلزا و کانولا که حاوی امگا 3هستند و چربیهای مفید را به ما میرسانند، استفاده شود.
_ استفاده از روغنهای جامد بخاطر فرآیندهای هیدروژن اسید چربی ترانس بالایی دارند که دشمن قلب محسوب میشود.
_ کره به دلیل داشتن چربیهای اشباع گزینه مناسبی برای سرخ کردن محسوب نمیشود.
_ بهتر است، برای سرخ کردن از تابه های دوطرفه که حداقل روغن را جذب می کند استفاده شود یا این که ته سینی فر را چرب کنیم و از آن برای سرخ کردن استفاده کنیم.
_ برای غذاهایی که روغن زیادی به خود می گیرد مثل بادمجان بهتر است آن را سرخ نکنیم و به صورت آبپز مصرف کنیم و همچنین سبزی را یا سرخ نکنیم یا اگر مجبور به سرخ کردن هستیم آن را یک تفت مختصر بدهیم .
http://www.funtoos.ir/post/1562منبع : فان توس